Coneixes la tendència decorativa Japandi?

Categories: NOTÍCIES i TENDÈNCIES.
Translation Priorities: Optional.

Si una tendència ha picat fort durant els últims temps, sense cap mena de dubte, aquesta ha sigut l’estil Japandi. Fusió de dos corrents, que per estrany que sembli, es compenetren a la perfecció. El Japandi és, concretament, la fusió entre el minimalisme escandinau i la tendència japonesa de Wabi Sabi. Les dues tendències proposen una decoració purament útil i funcional amb tonalitats càlides i neutres. On res és gratuït i cada objecte té la seva raó d’estar present.

 

El Wabi Sabi és una corrent estètica nipona que es fonamenta en la bellesa per la imperfecció i predilecció pels elements naturals i rústics. Segons l’artista Leonard Koren, el Wabi Sabi té com a pilars la creença budista de les Tres Característiques de l’Existència: la bellesa és imperfecta, caduca i incompleta.

 

Així doncs, quines són les premisses per seguir l’estil Japandi?

 

  • Si ens fixem en les gammes cromàtiques, el Japandi combina tonalitats neutres fredes i càlides amb elements terrosos. Seguint una mateixa línia sense contrastos marcats.

 

  • Hem de tenir en compte que el Japandi és bàsicament funcional, per tant, és important que els espais siguin simples, amb elements decoratius funcionals i que desperti un cert impacte. Hem d’evitar la decoració que no tingui un sentit.

 

  • Els materials utilitzats en l’estil Japandi són naturals. Precisament perquè reflecteixen aquest amor per la imperfecció natural: fustes, bambú, paper d’arròs, ceràmica o pedra, són només algunes de les opcions.

 

  • Vegetació? Sí, però puntual. Com tot en l’estil Japandi, la moderació és una de les claus. Les plantes d’interior són un bon recurs per afegir vida i una nova tonalitat disruptiva com el verd a l’escena, però amb moderació.

 

  • Per últim cal que recordem els tres eixos que conformen el Japandi: espai minimalista, espai reduït i espai acollidor. Si conjuguem aquestes pautes de forma correcta aconseguirem captar l’essència Japandi a la teva llar.

 

Si aquest és l’estil que vols per a la teva llar vine a Galerías i consulta el nostre equip d’interioristes.  T’ajudaran en tot el que calgui perquè aconsegueixis que casa teva desprengui la tranquil·litat, pau i ordre de l’estil Japandi.