On posar el sofà?

Categories: CONSELLS, DECORACIÓ, i SOFÀS.

Translation Priorities: Optional.

Tot i que molts de nosaltres de vegades no hi pensem, abans de comprar un sofà nou t’has de preguntar on posar el sofà. La resposta dependrà de l’espai del que disposis, per suposat, però també d’altres aspectes. Posaràs només un sofà, o també una butaca? La teva sala d’estar és àmplia? El que tenim clar és que el teu sofà és el rei, és la peça que destaca. Per tant, és molt important pensar amb calma on el posarem, perquè la nostra sala d’estar resulti càlida i acollidora.

Tips per decidir on posar el sofà

Has pres la decisió de comprar un sofà nou. Vols aprofitar i canviar una mica la distribució dels teus mobles, perquè es vegi tot diferent. Tot seguit, parlarem d’una sèrie d’aspectes a tenir en compte. Després de llegir-los, podràs decidir on posar el teu nou sofà.

Les dimensions de l’estança

Si la teva sala d’estar és petita, la millor pensada és posar el sofà arran de la paret. Al recolzar-lo contra la paret, estalviaràs metres i l’estança semblarà més àmplia. Així, a més, guanyaràs lloc davant del sofà i per fer altres activitats a l’habitació. Si la paret fa cantonada, un sofà cantoner és ideal per aprofitar millor l’espai.

Si tens la sort de tenir una sala gran, pots deixar un espai lliure darrera del sofà, com si el deixessis respirar. Deixant uns 90 cm lliures darrera del sofà crearàs una mena de passadís.

Vols posar un sofà o dos? O el teu sofà anirà acompanyat d’una butaca?

Si la teva sala d’estar és petita, la butaca pot anar ubicada al costat del sofà. Si tens prou espai, pots posar el sofà i, formant una L, la teva butaca.

Pel contrari, si la teva sala d’estar és gran, pots optar per posar un sofà i al seu costat, o fins i tot davant, un segon sofà. Un aspecte important i que no has d’oblidar és que la sala d’estar, i el teu sofà, seran el punt de trobada de la teva família i amics. Per tant, és important que el lloc on decideixis finalment posar el teu sofà convidi a la conversa.

Diferenciar ambients

Sovint, la zona d’estar i la zona de menjador estan unides. Per a diferenciar-les visualment, pots posar el sofà a la zona que disposi de més llum natural. És la zona que convida a fer petar la xerrada, al relax. Al costat del sofà pots posar un llum de peu o una tauleta auxiliar amb una petita làmpada a sobre. Així tindràs llum si vols llegir una estona quan acaba el dia.

 

Esperem haver-te donat un cop de mà a l’hora de decidir on posar el sofà. D’aquesta manera, quan vinguis a veure’ns, només caldrà triar colors!